No ei tässä mitään asiaa ole,mutta tuumansinpahan laitaa muutaman kiemuran härnätäkseni.On joulut,uuvetvuuvet ja loppiaiset pidetty.Kevät tulloo,täi nousee kohta korvalliselle lämmittelemään.Matin päivästähän se ennen kevät alkoi,syys-Matista alkoivat syksyn askareet.Niin,ne kummatkin joulut,uudetvuodet ja loppiaiset tuli pidettyä.Niitä kun on kaksin kappalein jokaista.Nimittäin täällä asuvilla venäläisillä on juhlapyhät omina aikoinaan.Saapi niitä toki viettää kuka hyvänsä.Minä ainaski.Sattuu olemaan tuota aikaa ja juhlamieltä.

 Kinkkua,potkaa ja teitenkin piimää.Vai mites se taas menikään ? Paistoin muuten torstaina (6.2.2014) 7,2 kiloisen kinkun ja tänä iltana 10-litraisen kattilallisen lihakeittoa ! Ei tarvitse ainakaan viikkoon laulaa nälkämaan laulua.Ja saa syödä kuin jouluna,yölläkin.

 Pakkanen oli aiemmin hyvä renki.Kun padan laittoi keittökomeroon,hiipi pakkanen padan lämmöstä osille.Eikä tarvinnut EONin markkinoita lihottaa.Se kun antaa sähkön virrata johtojaan myöten,niin ainakin itselle säkölaskua tulee nelinkertaisesti mitä itse sähkö Lahdeen Energialla maksaa.Heinolalla oli ennen oma sähkölaitos,viisaat päättäjät tarvitsivat rahaa,myytiin koko höskä Wattenfallille.Tietysti se rahasti aikansa ja möi edelleen kovalla voitolla.Heinlan omistaessa puljun oli siirtomaksu lähes sama kuin mitä itse sähkö maksoi.Sanotaanko laissa mitään rosvoamisesta tai onnistuneesta yrityskaupasta ? No,nyt sitten kaupungin tilillä polttelee joittenkin takapuolta vieläkin semmoinen 70 miljoonaa.Lihoo pörssiosakkeissa.No se siitä.

Ei ole vielä Heinolaan saatu uutta kaupunginjohtajaa.Se poispotkittu,vähän aikaa täällä kaupungin johtajana mestaroinut Tita kun valitti johtajan vaalin tuloksesta.Ihmeellistä oli,että täällä poliittisen johdon niskavillat nousivat pystyyn niin äkkiä.PaHe ja moni muukin on sentään yrittänyt valaa niinsanotusti öljyä laineille.Seppäkään ei ole nyt valittanut vähään aikaan.Olisi ollut kymppitonnia vailla.Ei otettu enää kaupungille geodeetiksi.Eläkeikään miehellä oli kait enää 2 vuotta jäljellä ja korkeampi instanssi katsoi vaatimusen perusteettomaksi virkaan.Varsinkin kun oli kerran saanut jo muistaakseni 30.000 vanhuutensa varalle.

Eräs kauppiaskin valitti.S-ryhmä osti läheisen huoltsikan ja aikoi muuttaa sen päivittäistavaramyymäläksi.Sai sillä jarrutettua kilpailijan tuloa naapuriin ehkä 3 kuukautta,valitusajan.Kannattiko ? Käsittääkseni tällaisilla tempuilla karkoitetaan ainakin osa asiakkaista.Puolella kansasta taitaa olla S-ryhmän kortti taskussaan.

Tätyy lähteä nyt suihkuun,maata ja maha viereen.Ja ihan omaan sänkyyn.Ehdotin tuossa eilen illalla naisystävälle saunomista ja selän pesua.Eipä nyt käynyt päinsä.Ainakaan tänä viikonloppuna.Tullaan pian liian tutuiksi.Varsinkin saunan jälkeen nahkan kuivattelussa olisi mennyt se yö perään.Mitäpä sitä kuivattelemaan, joka viikonloppu.