Menneitä en viitsi vatvoa.Mitäpä sitä paskaa jauhamaan.Olumpialaiset ja sitä myötä Arhinmäen ryyppyreissu maksatettu ja päästään viimein kevättä ja kesää odottelemaan.Ja tietysti Formuloita.Onhan siellä muutama suomensukuikunen kova kundi kaahaamassa 800-heppaisella lentokoneella,jos ei maaliin asti,niin ainakin suoja-aitaan.Peukut pystyyn,että Kimi saisi mettallit kirkastettua ja peukutetaan myös muille hurjille !

Asiaan.Heinolassa on elämä niin lutuisaa,niin lutuisaa.Nyt vain jauhetaan sitä erotetun kaupunginjohtajan erottamista alioikeudessa.Sanovatten mutkikkaaksi jutuksi.Taas voi iskeä viisaat päät yhteen.No se siitä.On muuten mukavaakin juttua.Taasen olivat jääveiston maailmanmestaruuskisat Heinolassa.Kaukaisimmat olivat Hon Kongista ja Amerikasta ja Kanadasta.Oli siellä Suomen pojatkin remmissä mukana.Nyt voitti Venäjä.

Mukavaa,että 9 joukkuetta kilpaili,luoden uskomattoman fiksuja ja näyttäviä veistoksia.Oli vain vähällä,ettei vesisade ja lämpimät ilmat pilanneet koko hommaa.Onneksi niin ei aivan käynyt,mutta jo muutaman päivän perästä veistokset olivat surkean näköisiä.Voihan harmi sentään! Ei ollutkaan mukava juttu.

Yksi ilta soitin Keski-Suomeen,kotikylän entiselle kakaravuosien naapurille Kallionahon Eevalle,tuonne "Pettääveen "Petkunperälle".Näin,niinkuin taiteellinen siskonmies Sepi määrittelee syntymäkylämme.No niin.Eeva kertoi ettei ole ikänään nähnyt tällaista talvea,vaikka hän lähentelee kohtapuoliin yhdeksääkymmentä.Sielläkin oli lunta vain vähän reilut 10 senttiä. Normaalisti siellä on helmikuussa lumettomina talvina vähintään puoli metriä ja pakkastakin omiksi tarpeiksi.

Sielläkin lämpötila kieppui nollan vaiheilla tai jopa reilusti yli.Joittenkin mukaan tämä enteilee kylmää ja sateista kesää. Tiedä häntä,vaikka se tällaisten ilmojen vastapainona olisi tottakin. Ennustan kevään ja alkuesän olevan kuitenkin lämmin ja aurinkoinen.Mitäs siitä kesästä,kun itikatkin ovat helposti tapettavia ja kärpäset päristelevät kylmissään.Eikä parittelu oikein ota onnistuakseen,niiltä.

Matin päivänä se kevät alkoi vanhan kansan mukaan.Toisilla oli Matti Matinpäivänä kukkarossa,kuten itsellänikin.Mutta onneksi se ei ole pysyvä olotila.Iltakurssilla käyn kertaamassa englannin kieltä.Siellä meitä on 3 Mattia samassa ryhmässä ja yksi Mattilakin.Isoisäni isoisän isä oli myös Matti.Nyt alkaa itseäni houkutella petiin se Nukku-Matti.Kohta sitä ollaan sitten nukkuva Matti.Kirjootellahan taas kun sille päälle ängetähän.Joten : Moi !