Paljon kerkesi vettä virrata Kymeessä sillä aikaa kun en kirjoitellut mitään merkittävää nettiin. Eikä taida olla vieläkään.Järjen käyttö kun on niin suhteellinen asia,pelkkänä ajatuksenakin. Jotkut asiat menevät kirkkaasti pelkän ns. järjenkäytön ohi. Ihminen on ilman tunteita pelkkä laskukone, joka laskee kuitenkin usein väärin. Moni asia on monitahoisempi kuin usein ajatellessaan osaa ajatella.

On ollut murheitakin enemmän kuin enemmän "Likkakaverini" jälkipolvilla ja itselläni.Elämäni (mme) kiinnekohta ja todellinen Ihminen, isolla alkukirjaimella ilmaistuna,kuoli maaliskuussa, lähes kolme kuukautta aiemmin kuin sain tämän kirjoitettua.Yhdeksän kuukauden maanpäällisen helvetin kokeneena hänen fysiikkansa viimein joutui antamaan periksi leukemialle. Iski yllättäen sellainen syöpälaji mihin eivät mitkään myrkyt ja hoidot tehonneet.Niitä myrkkyjä sanotaan nätisti solunsalpaajiksi.

Ihminen, joka lähes koko elämänsä on hoitanut ja avustanut muita oman hyvinvointinsa ja terveytensäkin kustannuksella, joutui kokemaan elämän olevan julmaa ja epäoikeudenmukaista,todellinen maanpäällinen helvetti.Jos nyt yleensä muunlaista helvettiä on olemassakaan. Hänelle kaikki hänet tunteneet olisivat suoneet rauhalliset ja hyvät eläkepäivät pitkän,13-vuotiaana alkaneen tunnollisen ja ihmisläheisen puurtamisen palkkana.

Kerkesimme "styylata" 21 vuotta 3 kuukautta 13 päivää 18 tuntia ja noin 30 minuuttia.Tapahtynut pysäytti ja kosketti enemmän kuin ikinä olisin arvannut. Lopultakin todellinen ihminen on se tärkein asia elämässä. Ja sitähän elämäntoverini nimenomaan oli.Siinä suhteessa tunnen olevani raakile hänen rinallaan.

Viimeisiilä ajoillaan hän useasti vaatimalla vaati,että jatkan elämääni hänen mentyään.Likkakaverini tiesi ettei voi selvitä.Silti jälkeen jäävät olivat hänelle tärkeässä asemassa.Vain henkisesti vahva ihminen pystyy välillä ylivoimaiiksi käyvien kipujensa ja huonon olonsa takaa ajattelemaan muita kuin itseään. Yksi maan hiljainen,mutta suuri ihminen on mennyt.Olen todella ylpeä,että olen saanut olla hänen toverinsa yli 2 vuosikymmentä.