No nih ! On tullut pidettyä pisempi paussi.Aina ei ole mitään sanottavaa.Niin kuin ei poliitikoillakaan ole.Heillä turpavärkki vaan käy vaikka ajatus on jättänyt jo ajat sitten.Niin sanoi hurskas opettajamme tässä pari vuotta sitten. Nähtiinhän se taas toki telkkalupa-sekoilussakin.Eihän siinäkään järkeä tarvinnut.Sen kun vain möläyttelivät mitä sylki suuhun toi.Ja heikoimmassa asemassa olevat olisivat taas maksaneet tyhjästä. Eikä se ollut niin sanotun mietinnön edes heikoin saavutus .Harvinaisen olemattomasti ns.työryhmä asian käsitteli. Siis todellinen nollatutkimus.Tajuttiinhan sentään viheltää peli poikki loppumereillä.No se siitä.Ei siis tulisi mieleenikään haukkua, annan vain hyvin ansaittua palautetta.

Heinolassa kaikki hyvin.Meni Reumasairaala konkurssiin,tai oikeammin sanottuna ajettiin.Jäi 270 pyörittelemään peukaloitaan.Hävisi  kylästä 270 työpaikkaa.Toivottavasti ne pystytään jotenkin korvaamaan,että ei tarvitse vaipua apatiaan.Nyt kun Heinolan työvoimasta lähes yksi viidesosa on työnhakijoita,kuinka paljon lienee niitä entisiä yritysten sidosryhmissä vaille hommia jääneitä ? Niistähän ei tavallisesti kerrota mitään sen enempää.

Risukasaankin paistaa viimein aurinko,sanotaan.Kaupunki pääsi nyt  voitolle ja sai reilut 5 miljoonaa lisää kassava-rantoa viime vuonna. Minne lie ovat silloin tulleet kalkkaanit taas matkalla ? Asukasta kohti laskettu keskimääräinen velka pompsahti noin 2900:n euroon,mutta ei se mitään.Joillekin on oikein kuningasajatutus ajaa Heinola Lahden rintamaiksi,kyläpahaseksi uljaan Business Cityn kupattavaksi.Saataishan tänne tosin oikein lappuliisatkin ! Sehän on oikein sen sivistyksen mittari ja korkeakulttuurin hedelmä.

Mutta kaikki hyvin.Kevät tullee,aurinko paistaa ja ensimmäiset lokitkin ovat tulleet.Kohta taas alkaa jokavuotinen lokkien kirkuna Kumpelin läheisellä peltuaukeamalla.Siis tarkemmin sanottuna ENTISELLä pellolla.Nyt se on kasvanut jo ties kuinka kauan pelkkää ketoheinikkoa ja muuta maahan niitettävää.Joka vuosi,kun pujo on kerinnyt kukkia,se hampsitaan hirveän näköiseksi.Ei pelto hivele silmää.Ei ei.Pellon kupeeseen on aikanaan rakennettu perunakuoppa.Kumpa joku tekisi siihen edes oven.Saisivat ainakin spurgut pikku liekkimajan ja sateensuojan.Mutta missä viipyvät filantroopit ?

Heinola on ja pysyy.Lunnonkaunis paikkakunta,ihmiset itseäni kohtaan ainakin ystävällisiä.Moni jää juttelemaan tai heittää mennessään muutaman sanasen.Heinolan nätit Heilit hymyilevät,auriko paistaa pahoillekin,eikä pulun paskaa ole liiemmin näkynyt patsaitten laella.Ei ole Heinola mikään kivikylä.Amandan lakin paikaa ei tarvitse pestä pulun paskasta joka vuosi,eikä täällä Kolmen Sepän patsaan kylkeä pitkin valu se vaalea ja syövyttävä,hapan nanna.

Kananpaskamainokset toki tännekin asti tuo Töllötin.Eräs entinen liikemies nimitti sellaisen rakkineen sontaluukuksi. Kyllä se aika likelle osuikin.Kun poliitikot puhuvat paskaa,kananpaskamainokset täyttävät joka mainostauon ja perseen-kutinan voidemainokset täydentävät luukun,ollaan katselemassa jo navetan takapihaa.Potessin nostattajat ovat toki vain hyvä asia.Eihän hurjat  suomalaiset taistelijat oli pärjänneet varsinkaan sota-aikaan ilman mielikuvia tulevista vanhan-aikaisista,kotokylällä odottavista huveista ja nuosevasta sukupolvesta.

Nyt kun tällaiset,joidenkin mielestä jo hyperseksikkäät ajatukset on käsitelty,on aika siirtyä virtuaalimaailmaan.Köyhän miehen telkkariin,eli unien näkemiseen ei tarvita maksettua lupaa.Jotkut toiset siirtyvät virtuaalimaailmaan pelaamalla, toiset vetävät  pään täyteen Alkon terveysvaikutteita juomaa ja yhdet huutaa Halle lujaa ! Jotkut kyllä virkansa puolesta eivät näe mitään terveysvaikutteista  Alkon tuotteissa.Se on heidän päänsärkynsä.En itse käytä,mutta asiassa on aina toinenkin puoli.Hallelle on aivan oma paikkansa ajatusmaailmassani.

Joillekin on valitettavasti tullut politiikasta uskonto.Sen sain taaaaskin tänään kokea,kun entinen lenkkikaveri ei ollut enää tuntevinaan.Kävi taannoin niin,että hän kysyi mitä mieltä olen erästä paksupäisestä ja omavaltaisesta poliitikosta. Vastasin tuntoni mukaan että :" Täysi mulkkuhan se on mieheksi.Tosin se on nyt hoitanut hommansa". Mielestäni vaaditaan todellista uskoa sellaiseen politikkoon ja hänen vetämäänsä juopaan. Virtuaalimaailmansa jokaisella. No niin.Se siitä tällä kertaa.Lähden täyttämään sanaista arkkuani.