No moi taasen !

Kesä meni ja kesän lomat ja askareet.Talven lähestyminen on jo antanut ensimmäiset merkkinsä.Joskus,aikaisintaan marraskuun alkupuolella saattaapi tulla lumi maahan.Pitkä syksy on todennäköisesti tulossa, jatkunee joulukuulle asti, tai jopa pidempäänkin.Taas saattaa olla joulupukkikin ihmeissään, jos ei Petteri Punakuonon pulkan alla olekaan oikeaa lunta.Pohjoisempana on kuulemma tehty latukin,oikein viimetalvisista varastoista.On ollut peräti 6000 kuutioa entistä talvea varastossa.

Joulupukki kyllä tarvitsisi omaan latuunsa oikeaa lunta Korvatunturilta ainakin tänne Heinolaan asti.Tykkilumikin kelpaa paremman puutteessa.Parempi kuitenkin olisi paikkakunnittain tehdyt aidon lumen varastot edelliseltä talvikaudelta.Ei tarvita muuta kuin perusteltu anomus sinne Rysseliin että saadaan rahoitettua tämä kansallinen välttämättömyys. Petterin jäkälärahatkin olisi hyvä saada vuosittain siinä samalla.Ja joulupukille uusi nuttu joka ainut joulu.Reissussa rähjääntyy.Ja tietysti tontuille tonttujuomaa riittävästi.Tonttolakkihan ei paljon maksa ja tontut voivat sen itsekin ommella muorin kutimilla.

Toinen kansallinen välttämättömyys on terva.Höyheniä kyllä riittää tässä maassa.On sentään sen verran roilereita kasvamassa.Ja tietysti kun kanoilta munatouhuissa munat ja tuotto loppuu,voi kyniä höyhenetkin.Mutta se terva.Sen keittämistä täytyisi Rysselinkin ruveta tukemaan.Se työllistäisi kovasti.Työttömät vain tervaskantoja vipuamaan,toiset vuolemaan kasvavia Karjalan mäntyjä siihen kuntoon että tervatauti iskee ja lisää tervantuottajia tulee jatkosskan. Niinhän tehtiin jo ammoisina aikoina,kun Suomen yksi suuri vientiartikeli oli terva ja tervan kusi eli pikiöljy.Laulussakin sanotaaan että "pikiöljy veti (sen) vinttaan ja väärään vinttaan ja väärään.Ja lauletaanpas tämä laulu uudestaan että pikiöljy ...

Olihan terva ja pikiöljy kansan kovin hyvin tuntemia rohtoja aikoinaan.Miks`ei nytkin ? Jalostettuna siitä on mahdollista tuottaa aitoja luonnonlääkkeitä.Nilsiän suuri mies,Öljysheikki ei aivan osunut kultasuoneen myydessään kaikkiin vaivoihin tepsivää Man-Oilia.Tervan kusi on aivan toista luokkaa teholtaankin.Ei muuta kuin lähetystö sinne Rysseliin viemään ilosanomaa näin vielä laman,eli niinsanotun tantuman keskellä.Lähetystöön kaiken kokeneita kansan miehiä ja tietysti A.I.Virtasen tasoisia kemistejäkin.Tietysti poliitikot mukaan.Ei varmaan haittaa vaikka poppooseen otettaisiin mukaan pari iloista puistokemistiäkin.

Ja ne kirkon katot.Nehän niitä suuria tervan kuluttajia ovatkin.Muuten kirkot märkänee ja ne ns.pyhät tekstit saapi homekuorrutuksen.Silloin ei ole sana enää tervettä.Kyllä Rysselissäkin se puoli tunnetaan.Nimittäin se homehtunut sana.Varmasti löytyy kannatusta.Aivan vaikka Allahin miesten kiusallakin.Jotta terva ja tervan kusirahaa vaan tänne pohjolaan.Sekin työllistää yhden ammattikunnan kirkkojen katoilla ja virastoissa.

Englannissa,Cambridgen kaupungissa King Kongin Katetraali,vai mikä se taas olikaan,romahti peräti 3 kertaa rakenusvaiheessa.Samalla kuoli ja putoilikin rakennustyömaalla halpahintaisia käsityöläisiä 250 kappaletta,noin suurin pirtein.Käyppä häntä sen tarkemmin tutkimaan.Olisivat tehneet tervan kanssa ! !

Monta muutakin kansallisesti tärkeää instanssia,vai mitä ne taas olikaan,tarvitsevat nyt EU:n tukea.Tämähän on meitin yhteinen asia.Ollaan ikään kuin  samassa veneessä.Eikä varmasti ole se vene tervattu.Asiaa ja painavaa sellaista löytyy vaikka kuinka paljon.Toivottavasti saan suuren kannatuksen politiikkaan,uskontotieteisiin tai vaikka poikkitieteelliseen nolla + 1/2-tutkimuksiini.Voisin siten vaikuttaa hyper-positiivisen-relatiivisesti erinäisiin hankkeisiin.Heinolan kunnallis-poliitiikkakin kun on nyt niin kerta kaikian sekaisin että johtajaakaan ei löydy kaliffiksi kaliffin paikalle.Että saisi tehdä edes johtopäätökset.      Mutta.No se siitä eikä Tellervon neuvosta.