Siinähän se asia sitten olikin.Kaikki se,ilman sen kummempia selityksiäkin tajuttavissa.No,nyt pääsin rauhoittumaan läppärin ääreen ja tutkimaan hurjaa sukuanikin.Hullu se suku ei ole,vaan monta hurjaa sukulaistani olen tavannut ja oppinut tuntemaankin.Yksi tietysti löytyy kun katsahdan peiliin.Karvattomaksi apinaksi kehittyvä kehityskelpoinen nuori mies ?? Ja synnynnäisesti ehkä lähempänä maahan tipahtanutta apinajunttia kuin kultturellia metroseksuaalia.

Uskomattoman pitkälle menevää ja monipuolista lahjakkuutta olen löytänyt suvustani.Kelmien kerhoon en ole pystynyt ketään karsinomaan.Tosin eräs esivanhempiini kuuluva oli saanut raippoja pikku huijauksestaan.Sillä lienee ollut parantava vaikutus,psyykkisesti. Ne raipan iskut ohjannevat huomion yllättävän tehokkaasti itse asiaan. Mutta, no se siitä.

Tunnen nyt jo yhteensä 10 sukupolvea esivanhemmistani sukupolvemme kautta ajan nuorimpaan jälkikasvuun,noin pääpiirteittäin.Nuorin siskoni on ollut se Major eli suurempi liikkeelle panema voima nykyisessä suvun tutkimisessa. Hänen ansiostaan tutkimuksessa ja hänen intensiivisestä uurastuksestaan asiakirjojen parissa johtuen on omakin tietämykseni paljolti lisääntynyt.Olen siitä asiasta paljolti kovasti kiitollinen hänelle ja hänen aviosiipalleen.Itse olen joutunut jättämään keväästä lähtien asiaan paneutumiseni pääasiassa hunningolle.Syynä on tietysti olleet muut kesälliset harrastukseni.Mutta ehkä jonakin päivänä saan jotain aikaankin.

Heinolassa kaikki hyvin.Kunnan isät ja emännät jatkavat tukkanuottasilla.Tai kokeilevat kenen paidassa kaullus kestää. Ei nyt aivan konkreettisesti.Sallittaneen tällainen ilmaus kuvaannollisena.Kovin se ihmetyttää Velmiestä ja muitakin kuin toriparlamentin jäseniä ja maailmanparantajia.

Sen paremmin ei nyt näytä olevan asiat maan hallitus -ja eduskuntatasollakaan. Heinolassakin päätökset vaikuttavat monasti siltä,että niitä tehdään pärstäkerrointen ja kuppikuntien nokittelussa voimasuhteiden mukaan tietyn,opitun kaavan mukaan,stereotyypisesti.Asiasta viis,maksajahan niille löytyy. Innovointikyky johtoportaalla näyttää nyt perin heikolta. Tuntuu siltä, että porukkaa pitäisi palauttaa koulun penkille ja tappelupukasit jättää arestiin häpeänurkkaan rauhoittumaan.Ja juputtamisesta  tai kiroilusta siellä pitäisi antaa lisää jälki-istuntoa.

Kohta kait annetaan tiedoksi kuka tai ketkä olivat Tommolan koulun valtionavustuksen saamatta jäämisen takana. Ilmaista rahaa oli parhaimpien arvioiden mukaa jätetty anomatta jopa 3 miljoonaa. Pieni askel ihmiskunnalle,suuri askel köyhälle kunnalle.Mitähän lie tapahtuu asiassa.Kahtotaan,sano Pettääveen mies.Ei nyt sentään enää puhuta koko koulurakennusten purkamisesta.Tuli kuulemma tutkittua tietoa,että ei oo hometta.Ja hengitysilmakin on koululla koko kunnan kuluista parhainta !!

Muuten.Kunnan asioissa voi niinkin asioita ajatella,että kun kunnallispoliitikot tilaavat konsultin tutkimaan jotain asiaa, he saavat mieleisensä vastaukset.Hinta on monasti hirveä,vaan mitäpä siitä.On parhaassa tapauksessa jotain "kättä pidempää" jolla lyödä toista kuppikuntaa.Tai potkia lattian rakoon.Asia perustellaan konsultin puolueettomuudella. Huomautan, että tämä ei ole keksintöäni.Sen on tajunnut paljon itseäni viisaammat.Sota on sotaa ja ensimmäinen häviäjä on aina niin sanottu totuus.Sekin on kaiken lisäksi käsiteenä suhteellinen.Poliitikot osaavat käyttää sitäkin perin luovasti.Viisas, jo manan majoille mennyt Lampuri puhui "varsin kehittyneestä omastatunnosta".Hän irvailikin,että hänellä se omatunto ei vaivaa.Hänellä kun se päässyt kehittynyt.

Ettei nyt aivan hurskasteluksi menisi. Alkaa sädekehä kiristämään ja tulee pippa korvien väliin. Sanoi se Höpö-Aarekin aikoinaan : "Minulla on väärät sääret mutta kaveri paskantaa housuunsa".Eikä tarkoittanut kuin toveriaan.Eikä sillä ollut mitään tekemistä ns.politiikan kanssa,huono sahti sen teki.Kaikki kun on suhteellista, myös ns.politiikka.Taavi A. olisi ilmaissut asian : "Monena se ihminen on eläisään.Välillä kovalla,välillä kuralla".