Niin sanottu kesäloma päättyi.Likkakaverilla oli ja meni kesäloma,vaan kuinka nyt eläkeläinen,täysin palvellut,emiritus tai fosiili voi kesälomaa viettää.Tieteski samalla tapaa kuin työn raskaan raatajatkin. Nautin laiskottelusta. Täysin palvellutkin tarvitsee mahdollisuuden välillä päästä pois totutuista ympyröistä.Totutut ympyrät kun tuppaavat pienentyä spiraalin tapaan ja lopulta ollaan tilanteessa, josta on vaikea päästä pois.Vaihtelu virkistää päänuppia,vaikka ilman että lääkitsee itseään Alkon terveys-vaikutteisilla voimajuomilla.Tosin efetriineissään on joskus ollut kiva olla.Tuo Koskis kun ruokii opiaattireseptoreita mukavasti tiettyyn rajaan asti. 

Silloin aikanaan,silloin kun olin työni kanssa naimisissa,kerkesin yli neljänäkymmenenä työvuotenani pitää kesälomaa kokonaiset 3 kuukautta.Yhden kesäloman möin lehtiä,toisen olin opiskelemassa Lontoossa ja se kolmas meni muuten vain kotinurkissa puuhastellessa.Että täysin hullu mies. Seinähullu työ - ja toimintanarkomaani.Olenhan sitä sukupolvea,että jo lapsesta asti olen oppinut ja joskus pakotettukin tekemään miesten töitä miesten ja akkain rinnalla.

Työtä ei tehdä rahan,vaan sen toiminnan vuoksi,hyvän mielen saavuttamiseksi.Jokainen terve ihminen voi hyvin toimimalla.Tietysti kohtuullinen korvauskin on saatava,työstä.Edes sen verran että ei tarvitse nälkää nähdä ja kiitos on aina paikallaan.Hyvä mieli on parempi kannustaja kuin kovakaan palkka.Enkä nyt kirjoita työnsä varjolla rosvoavista.Kaikkeahan sitä porsaanreikiä täynnä oleva laki mahdollistaakin.

Probleemani onkin ollut aina,että toiminta on ollut niin vietävän kiinostavaa ja mukaansa tempaavaa, tutkia ja toimia omalla tavallaan.Työ on ollut elämä ja elämä työtä,kliseitä lainatakseni.Joskus vahvakin veturi väsähtää,siirtyy lepovaiheeseen ja elämä jatku sen jälkeen.

Nyt vaarina vain harrastan,vaikka työtä,tarvittaessa. Olen siis tervehtynyt siltä osin.Elävä ihminen on toimivaksi tarkoitettu.Toisaalta tuntuu uskomattomalta,että joku voi istua vain tekemättä mitään. Vaikkapa löhöä sohvalla pitkät päivät ja haista tai istua apaattisena keinutuolissa hiljaa keinutellen ja odottaa ikuista unohdusta,kuolemaa.

En vähääkään usko,että helvettiä on olemassa kuin vain jonkun pipissä päässä.Korvien välistä löytyy se paljon peloteltu helvetti,koko helvetin helvetti.Se Saatanan perkeleen esikartano.Ällöttävää henkistä sairautta koko pakan jauhaminen.Moni tekee silläkin kovaa bisnestä.

Suurin rikos ihmistä kohtaan tehdään pelottelemalla ja syyllistämällä henkisellä ja/tai ruumiisella väkivallalla, aivopesulla.Jumalani ei ole niin henkisesti sairas,että rääkkäisi helvetin tulella ketään ihmistä.Ei edes matoja,eikä revi siipiä kärpäsiltäkään.Se niin sanottu jumalakin löytyy jokaisen korvien välistä.Mutta no se siitä.

Harvinainen kesä alkaa olla kohta kait takana päin.Lämmintä on ollut ja lisää on vielä tulossa.Nyt vain kesän viimeiset lämmöt on kaapattava mahdollisuuksien mukaan talteen.Ehkä paras lämmön tallennuskapasiteetti löytyy talon alta, peruskalliosta.Rakensin kevätkesästä lämmön talteenottosys-teemin ja jos en aivan virheellisesti laskenut,on kesän lämpöä nyt tallennettu niin paljon että kellari-kerrosta ei tarvitse lämmittää koko talven aikana.

Ainahan lämpöä haihtuu tuuletuksen mukana ja maalämpö tulee vastaan syvemmälle mennessä.Noin kahdensadan watin teholla olen saanut jopa 3,1 kilowatin tehon lämmittämään kellarin lattiaa ja lattian alapuoleisia osia.Systeemi ei ole eikä tarvitse olla patentoitu.Odottelen nyt talven tuloa kuin tv:stä sarjana tullut Lasse Pöystin ryydittämä Hamsteri.Parantelen ja ideoin systeemiä vielä paremmaksi, monipuolisemmaksi ja toimivammaksi talven aikana.

Talossa on sähkönkulutukseni pienentynyt jo 8 vuotta peräkkäin.Siihen on tarvittu tarkka sähkön käytön kirjanpito ja systeemien muuttaminen ja eristysten parantaminen.Paskan ei kuitenkaan ole tarvinnut haista sisällä huonon ilmanvaihdon seurauksena.Siitä on osaltaan pitänyt huolen puulämmityksen vaatima ilmanvaihto.

Pyrinkin kohtuudella siihen,että itse tarvitsen seurustella Vattenfallin kanssa vain mahdollisimman vähän. Tulevaisuudessa niin varmaan tulee käymäänkin.Sähkön siirtohinnat ovat nyt karkaamassa ainakin sähkölämmitteisten talojen kohdalta mielettömyyksiin.Suorastaan sydäntä lämmitti kun taas viimeisessä tasauslaskussani tuli palautuksena 85 euroa sähkön kulutuksen pienentyessä ! Köyhä mies on pienestäkin menojen vähennyksestä tyytyväinen.Säästyneen rahan voi käyttää vaikka itsensä hemmotteluun tai ostaa jotain spesiaalia.