11.11.2008

Nimittäin se,että älysin laittaa oikean julkaisupäivän ja kellonajan kirjoittamaani johdantoon.Siinä kun oli julkaisuaika 1.1.1970 ja se on jo pikkuisen varhaista aikaa ennen tietsikoitten yleistymistä.

No ei se mitään.Aikanaan menin pankkiin nostamaan isohkon summan pankin kassalta käteistä.Kuittasin ja lähdin ulos.Ulko-ovella joku täti oli jonkun hyvän asian vuoksi lippaansa kanssa keräämässä kolikoita.Aloin kaivella taskujani,vaan empä löytänyt annettavaa.Täti osoitti kassalle päin ja näin kassan viittoilevan.Silloin vasta tajusin,että rahat jäivät nostamatta.Joten kovin tavatonta ei ole tämä viimeinen tapauskaan.Joku viisas on joskus sanonutkin että hyvä perunankuorija kuorii yhden perunan kerrallaan.

Näin vaarina olessani ei homman nopeudella ole niin väliä.Pomo ei "pyöri perseen takana" vahtimassa.Saa silloin jotain aikaankin.Toiset eivät kertakaikkiaan osaa jatkaa töitään luonnolliseti jonkun vahtiessa.Aikoinaan itsellenikin opetettiin kellokallen tärkeimmät menetelmät. Nyt sitten saa olla vaikka kokopäiväinen kylähullu.Saa harrastaa vaikka romuauton kunnostusta toimivaksi kulkuvälineeksi.Sehän tunnetusti vie aikaa uskomattoman paljon, jos ei käytä mitään rautalanka ym.virityksiä.Homman tuttavuudella ei ole niinkään väliä.

Sainkin tänään itselleni Vectra A:n valmiiksi katsastusmiehen arvioitavaksi.Aikaa meni kolmisen kuukautta kunnostuksessa.Ei pitkällä päivällä,vaan sen minkä jaksoi päivässä harrastaa. Siis korkeintaan muutama tunti kerrallaan.Harrastustunteja tuli kaikkiaan kuitenkin varsin huomattava määrä.Enää en puhukaan työn teosta vaan harrastamisesta.Siis harrastan joskus jopa työtä.

Entinen koulukaverinikin Väiski soitti tänään pariin otteeseen kysellen toimintaohjeita isänpäiväksi saamansa tietsikan päivittämispuuhiin.Hän tiesi että harrastan ja olen räplännyt vanhoja tietsikoita.Jaan tietojani jos vain osaan neuvoa ja joku kysyy.En tietysti veloita niistä mitään jos muuten aika ja kunto riittää.Sanotaan,neuvojia riittävän joka työmalle,tuputtamaan en ala.No se siitä.