21.12.2008 Moi ! Joulu on ovela.Naamuusiaa riipustettu onpi kusen oskilla.

Joulupukki on vielä Korvatunturillaan, vaan niitä tonttuja näkyy jo torin ympäristössä.Ja tuleehan se joulukin kun kerkiää.Taas maailmassa on kakki hyvin.On ruokaa ja lämmintä.Joulumielen saa herkäksi laittamalla muutaman centin juoulukeräykseen.Pienituloisillakin tuo tilipussi pullistuu ja eläkeläisillä varsinkin KELAN antimet.Turhaan emme ole ahkeroineet kunnan,valtion ja omaa etuamme ajaessamme.No se siitä.

Ostin viime syksynä auton.Ei mtään peltilaatikkoa,vaan korkeamman keskitason Passatin ! Vanhahan se on,vaan itselläni on paljon vanhempiakin pari kappaletta varastorasvoissaan.Vanhempi pääsee jo miehen ikään,eli täyttää kohta 45 vuotta.Ostokki oli kuosissaan ja kun laittelin sitä pari viikkoa,niin jopa sain sen katsastuksestakin läpi heittämällä.Mutta hinta oli parasta ostaessani.Maksoin satasen siitä, mutta kun katsoin tuhkakuppiin niin löysin sieltä unohtuneen vitosen.Siis kokonaista 95 ekeä meni mokomaan. Katsastusmaksut päälle tietysti.

Mukava ajaa ja matkustaa on tämä saksalainen.Tai oikeastaan oli.Katsasusmies huomasi viedessäni sen noin niinkuin ex tempore-tyylillä katsastukseen,että apurungossa oli toisella puolella pehmoista.Hylkäys tuli,vaan parasta oli kun sitä ei saa hitsata ! En tiedä minkä vuoksi,vaan käsky mikä käsky.Olisin sen pystynyt hitsaamaan uudenkin veroiseksi, jopa vahvemmaksikin.

No,soittelemaan romiksille.Yhdellä oli 9 Passatia,ei yhdessäkään ehjää apurunkoa.Myyjä sanoikin että se on tyyppivika.Soitin toisellekin romuttamolle.Satasella saa,luvattiin.He lupasivat tarkistaa ja soittaa, jos löytyy ehjä osa.Ei ole soittoa kuulunt.Kävin kahdessa paikallisessa varaosaliikkeessäkin.Heidän kautaan ei niitä osia ole myytävänä ollenkaan.Soitimpa vielä kurillani autoa myyvälle liikkeelle.No johan tärppäsi.

Uuden osan saa ja maksaa ainoastaan 530 euroa ! Kiva kiva,jäin aatoksiini.Parasta populaarikulttuuria, joka vie huomion pois arjesta.Mitään vastaavaa kun ei itselleni ole ennen sattunut,vaikka olen 44 vuotta saanut rassata koneita ja ajella virallisesti valtion "lapioteillä".Sain nimittäin traktorikortin jo 15-vuotiaana. Monasti on käynyt niin että toiset hajoittaa ja minä poika korjaan romut rannekelloista teollisuuskoneisiin asti...

Vanhalla autolla eivät kaikki pysty ajamaan.Se vaatii enemmän huoltoa ja korjaamistakin,mutta tulee halvemmaksi käyttää kahta vanhaa ja hyvin toimivaa kuin uudempaa yhtä aotomobiiliä.En välttämättä ymmärrä niitä, jotka pieneen tarpeeseen ostavat kalliin auton.Todellinen ajokilomerin hinta vi olla hirveä.Vanhalla,hyvällä moottorilla päästötkin ovat lähellä katalysaatorilla varustettua uudempia, jopa katalysaattoriluokan ehdot täyttäviä.Täytyy vain osata virittää moottorista pois turha kulutus,optimoida. Vaan kuvatunlaista yllätystä en halua vihamiehellenikään.No se siitä.

Likkakaverini touhuaa joulua.Täytynee siirtyä toiseen harrastukseen.Toivotankin kaikille : Hyvää joulua ja Onnellista Autoiluvuotta 2009.