30.11.2008

No moi ! Aloitan opettelemaan tätä blogini kirjoittelua.Virikkeen sain tähän harrastukseen,koska siellä jossain kaukana asuva tyttäreni on kirjoitellut omaa blogiaan jo usean vuoden ajan.Hänellä on katras lapsia,mies ja oma elämänsä.Myös itselläni on se sellainen.

Blogeja on netti pullollaan,vaan vielä kait sopii sekaan jotain erilaista.En tarvitse mainosta,en ole politikko,liikemies,enkä mihinkään hurahtanut,en myöskään myy mitään tarpeetonta kamaa tai aatettakaan.Asun pikku kaupungissa,omassa pikku maailmassani ja voin olosuhteisiin nähden kohtalaisesti.Paljon on tapahtunut,paljon tulee vielä tapahtumaan,jos henkiriepunani vie mörkö tai vaikka taivaalta tippuva lokin kaspaa suurempi kokkare.

Hieman esittelyä : Olen kuitenkin jonkinlainen yli-ikäinen nörtti,kerään itselleni tärkeitä esineitä, vain omaksi ilokseni.Repaan niitä,tutkin ja rakentelen uusia yhdistellen vanhaa uuteen uskoon .En ole kuitenkaan mikään taiteilija.Itselläni on täälläkin hetkellä useita harrastuksia ja todella suuri määrä entisiä ammatteja on jäänyt jo historiaan kohdaltani.No se siitä. Seuraavalla kerralla lisää.

3.11.2008 Kävimme viikonloppuna "likkakaverini" ja parin siskoni kanssa katsomassa ja onnittelemassa 90 vuotta täyttävää tätiämme.Suvun naiset tuntuvatkin olevan sitkeästi hengissä pysyvää sorttia.Matka oli rankka,tuli vettä,räntää ja luntakin.Ajokilometrejä kerttyi lähelle viittäsataa.Loppumatka vielä sateessa ja pimeässä oli väsyttävää.Mutta matka kannatti.Oli mukavaa nähdä huurteista maisemaa,tuttuja ihmisiä ja pitää muistelutuokio tädin kanssa ikivanhoista asioista.Yllättävän terävät muistikuvat voi tulla mieleen vuosikymmenten jälkeen noinkin vanhalle ihmiselle.Ikivanhoista kuvistakin hän tunisti välittömästi nuoruusaikansa ihmiset.Hän sanoikin että muistaa asiat kuin videokuvana.

Isäni oli aikoinaan, jo lähestyessään seitsemääkymmentä muistinsa puolesta terävimmillään.Hän olikin kylän kuulu terävästä muististaan.Itseäni on luoja siunannut lahjoista parhaalla,elikkä huonolla muistilla.Isä sen sijaan pystyi liioittelematta sanomaan että" jos ei muista tarkasti niin on sama jos sanoo että olipa karran."Kansakoulussa laulunumeronikin oli heikko 5.Opettaja maanitteli aulunkokeessa laulamaan ja sanoi että "yritä edes niin saat viitosen".Muuten tulee nelonen.No minä yritin.Kerkesin laulaa pari sanaa kun opettaja sanoi :"Kiitos riittää".No, ne laulunlahjoista ja muistista.