16.1.2008 Tänäänkin sitä tuli taas harrastettua.Omassa kämpässä siivottavaa riittää.Tai muuta hikistä puuhastelua.Kellekään muulle en alkaisi siivoamaan tai tekemään työitä.

Tunnen erään sairaseläkkeellä olevan, joka teki pienen eläkkeensä lisäksi tienestiä kun eläke ei riittänyt. Soskuun kynnys on monella liian korkea ylitettävä.Ja tapahtyi niinä päivinä,että KELA huomasi hänen maksaneen veroa mummoja auttaessaan ja siivoillessaan.Ja tapahtui myös,että tälle sairaseläkeläiselle jäi luu kouraan.KELA rokotti asuntotuen pois ja eläkettäkin täytyi kohtuullistaa.Suurin piirtein saman verran hän joutui maksamaan palautuksena kun sai palkkaa.Ihanaa kannustamista ?

 Ensimmäinen tienestihommani oli 12-vuotiaana.Silloin tein ensimmäisen metsänhakkuupalstani.Suon laidassa,noin 1,5 km synnyinkodistani kasvoi suon laidassa näretureikko, josta tuli 2-metristä ja metristä pinotavaraa.Kevätaikaan pöllit sai kuorittua puhtaiksi kuoren ollessa "saollaan",eli mahlojen juoksun aikaan.

Takasana oli 10 penniä 2-metrisestä ja 5 penniä lyhyemmästä pöllistä.Nihrasin siitä ajan kanssa 15 markan tilin.Omaa rahaa ei silloin ollut,eikä viikkorahaa edes tunnettu.Kelläpä persaukisella mökkiläisellä tai entisellä torpparilla sitä olisi ollutkaan jakaa kakaroille.Oma intoni oli kova saada omaa rahaa ja halusin tehdä miesten töitä.

Nyt lähes viisi vuosikymmentä myöhemmin tienestihommat ovat historiaa.Ne jäivät jo 1993 kun kunto petti lopulliseti 13 joulukuuta.Voi sitä onnen päivää ! Sain jättää tienestit töitten tekijöille.Keinutuoliin enkä kiikkuun jää kuitenkaan odottelemaan sitä noutajaa,joka kyttyrätkin korjaa.Se onkin se vihon viimeinen homma,jota ei kenenkään pitäisi tehdä.Nimittäin istua kiikkutuolissa hiljaa keinutellen ja odottaa "lähtöä lämpöiseen".

Hyviä harrastuksia pitää olla.Vaikka sitten omat puuhailut.Kun on aikanaan hankkinut laajalti kokemusta ja koulutusta eri töihin ja toimiin,voi tehdä mitä huvittaa.Jos ei huvita jokin harrastus,siirtyy toiseen. Ainakin se seikka puoltaa hankkimaan turhaltakin tuntuvia koulutuksia.Olenkin sitä mieltä,että koulutus on aina kannattavaa.Kaikki ne tiedot saa aikanaan mukaansa,mitään muuta ei tuonpuoleiseen mahdu mukaan.No se siitä.

Elämä voi olla uskomattoman mielenkiintoista kaikenlaisten itseä kiinnostavien toimien parissa.Rahalla ei ole silloin niin suurta merkitystä silloin kun vain laskut pystyy maksamaan,vaikka kovalla pihistämisellä. Aina voi arvottaa asiat mieleisellään tavalla ja löysää löytyy aina siitä mitä ei arvosta itseä kiinnostavia "harrastuksia" tai harrastuksia enemmän.Silleen tämä elämä menee.