Olen eri mieltä.Aseet eivät tapa,vaan se viksahtanut joka painaa liipasinta.Ei myöskään auto tapa.Se töppö siellä ratin takana on se tappaja.Myöskään tietokoneella ei ole ensimmäistäkään omaa mielipidettä tai muuta ajatusta.Sekin on vain hyvin pitkälle kehitetty tietojen käsittelyyn rakennettu laskukone.Siis sanalla sanoen huippunopea idiootti.

Noitten inhojen uhkailuitten ja aseitten kanssa tehtyjen vailla mieltä oleitten tapahtumien seurauksena taas on taittu tehdä yksi paha perusvirhe.Heti tapahtuman jälkeen ovat jotkut alkanee panikoida.Hulluja on aina ollut läpi maailman sivu ja varmasti tulee olemaankin.Aseiden kieltoa ei auta se,että määritellään piipun pituus tai aseen kaliberi.Ainoa asia joka tehoaa luvallisten aseiden hankintaan on tarkempi kontrolli siitä kelle ase voidaan luovuttaa.

Olen nähnyt useitakin aseen käsittelijöitä, joilla ase pyörii käsissä kuin mikä tahansa palikka.Piippu tekee kaaria välillä kohti muita ihmisiä.Isäni opetti aikoinaan että aseen piippu ei saa vahingossakaan osoittaa ketään,ei edes itseä."Tyhjällä" aseella on tehty monta vainajaa.

Tarvitaankin ehkä ajokortin tapainen lupa,jolloin perusasiat oavat ainakin aseen käsittelijän tiedossa.Mitä tulee joittenkin taipumukseen depressioon,ei sekään ole yksiselitteinen kieltoon vaikuttava asia.Kymmenesosalla ihmisistä on jossain elämänsä vaiheessa tarvetta henkseen tukeen.Näin voi ajatella myös niistä auton kuskeista joille on myönnetty ajolupa.

Aseiden kieltämistä vaativa adressi oli pantu alulle heti viimeisen kouluhyökkäyksen jälkeen.Näyttää hyvinkin siltä,että toimintaa on taas johtanut paniikki.Siitä olen saanut sellaisen käsityksen,että nimensä adresiin laittaneilla on keskimääräistä suurempi taipumus panikoida.

Kuitenkin,asialle aseitten suhteen on nyt tehtävä jotakin.Ei enää riitä että "täytyis tehrä jotakin".Toivon tosiaan ettei mennä samanlaisiin äärimmäisyyksiin kuin aikoinaan esim. kieltolain aikaan.Kehnona nykyisenä esimerkkinä saattaa tulla panikoinnista johtuva markkinoiden paniikkijarrutus.

Taantumastakin meuhkataan nyt liikaa.Yksi paha esimerkki oli aikoinaan homehysteria.Siinä tilin tekivät vain kovan linjan kauppamiehet.Nyt ollaan jo ehkä päästy lähemmäs todellisuutta.Kovaa bisnetä nyt tekevät jotkut kuntien kustannuksella.Asioiden karrikoinnista saa olla mitä mieltä hyvänsä.Pääasia,että asiaa ajattelee.